Skip to content

Nieuwe tarieven per 1 januari 2025

Boek nog dit jaar je vooronderzoek en profiteer van de actieprijzen!

Nu ook op zaterdag mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wat houdt ooglaseren precies in?

Ogen laseren is een chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving met als doel het permanent verbeteren van het zicht. Wie de behandeling ondergaat heeft daarna in principe geen bril of contactlenzen meer nodig.

Meer info

Hoe lang bestaat ooglaseren?

Ooglaserbehandelingen worden in Nederland sinds de jaren 80 uitgevoerd. Behandelingen met lensimplantaten werden zo’n 10 jaar daarvoor al uitgevoerd.

Worden ogen door een arts gelaserd?

Een ooglaserbehandeling is een chirurgische ingreep die door een arts in een operatiekamer wordt uitgevoerd. Dat betekent niet dat elke arts gekwalificeerd is voor deze behandeling. Laserbehandelingen dienen te worden uitgevoerd door een gespecialiseerde en NOG-geregistreerde arts.

Wordt mijn oog met een naald verdoofd?

Nee, er komen geen naalden, messen of wat dan ook aan te pas. Jouw ogen worden volledig verdoofd door middel van speciale oogdruppels waardoor je niets voelt van de behandeling.

Hoe groot is de kans op problemen of complicaties?

De kans op complicaties bij een ooglaserbehandeling bij het Nationaal Oogcentrum is extreem klein. Dat komt omdat wij geen onnodige risico’s’ nemen.

Wij voeren een zeer uitgebreid technisch en medisch onderzoek uit waarin wij eerst bekijken of jij geschikt bent. En zo ja, welke behandeling het beste bij je past.

Elke medische behandeling kan een risico met zich mee brengen. Maar in tegenstelling tot veel andere klinieken wijzen wij zo’n 20-30% van de mensen af. Omdat wij de kans op een onbevredigende uitkomst, in jouw belang, zo klein mogelijk houden.

Daarbij is het goed om te weten dat sinds de jaren 80 ongeveer 50 miljoen mensen hun ogen hebben laten laseren. De ervaring, technieken en gebruikte apparatuur zijn in al die jaren zo ver doorontwikkeld en verfijnd dat de kans op complicaties verwaarloosbaar is.

Is ogen laseren soms medisch noodzakelijk?

Dat kan, maar is bijzonder zeldzaam. De voorwaarde hiervoor is dat er een verschil van tenminste vier dioptrieën (sterke) tussen beide ogen is en er sprake is van intolerantie voor contactlenzen.

Is het resultaat van een laserbehandeling permanent?

Ja. Bij volwassenen groeit het oog niet meer en dus verandert de vorm ervan ook niet meer. Dit betekent dat een laserbehandeling een blijvend resultaat heeft. Daarbij krijg je bij het Nationaal Oogcentrum een levenslange garantie op gratis nabehandeling als het beoogde resultaat niet in één keer voor 100% bereikt zou zijn.

Hoe vaak moet de behandeling herhaald worden?

Bij vrijwel iedere ooglaserbehandeling is één behandeling per oog in principe voldoende. Bij zeldzame complicaties is soms een tweede behandeling nodig voor hetzelfde oog. In het uitzonderlijke geval dat een 2e behandeling nodig zou zijn, krijg je die bij het Nationaal Oogcentrum altijd gratis, mits dit medisch verantwoord is.

Ben ik bij bewustzijn tijdens de behandeling?

Voor veel mensen is het een spannend idee dat zij gewoon wakker zijn tijdens de behandeling. Maar in de praktijk blijkt dat eigenlijk juist heel prettig. Jouw ogen zijn volledig verdoofd door middel van speciale oogdruppels. Daardoor voel je geen pijn tijdens de behandeling. De oogarts die de behandeling uitvoert praat je voortdurend bij over de voortgang. En na de behandeling zie je meteen dat er al verbetering van jouw zicht is.

Meer info

Heb ik na een ooglaserbehandeling een leesbril nodig?

Veel mensen vragen zich af of ze na een ooglaserbehandeling een leesbril nodig hebben. Dit hangt helemaal af van jouw leeftijd. Rond je 40ste levensjaar krijg je vanwege ouderdomsverziendheid meestal een leesbril om je zicht voor dichtbij te verbeteren. Dit heeft niets te maken met een laserbehandeling.

Meer info

Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top