Skip to content

Nieuwe tarieven per 1 januari 2025

Boek nog dit jaar je vooronderzoek en profiteer van de actieprijzen!

Nu ook op zaterdag mogelijk.

Alternatief voor een leesbril?

Op een zekere leeftijd zijn er meer mensen mét leesbril dan zonder. Het hoort erbij, zo wordt vaak gedacht. In zekere zin is dat ook waar. Maar dat hoeft niet zo te blijven. Als je een leesbril hebt of nodig hebt, dan zijn er alternatieven. Hieronder lees je meer over de verziendheid (hypermetropie) die een leesbril nodig maakt en over de behandelopties.

Waarom een leesbril nodig?

Een leesbril heb je nodig om dichtbij weer goed te kunnen zien. Dichtbij onscherp zien is namelijk vaak een gevolg van verziendheid. Wanneer het oog het licht niet (meer) genoeg breekt, wordt het licht in het oog niet op het netvlies geprojecteerd, maar er net achter. Het gevolg is dat je dichtbij onscherp ziet. Leesbrillen corrigeren deze afgenomen breking, of refractie, en maken dat je ook dichtbij scherp ziet.

Wat is verziendheid (hypermetropie)?

Verziendheid is onvoldoende breking (refractie) door je eigen ooglens. Verziendheid wordt ook wel aangeduid met hypermetropie. Het is een natuurlijk gevolg van veroudering. Verminderd accommodatievermogen van het oog is vaak de oorzaak. De spier om de pupil kan minder goed de omvang van de pupil vergroten of verkleinen. Hierdoor kan je oog de hoeveelheid licht die door het midden van het oog binnenvalt – en niet gebroken hoeft te worden – minder goed beïnvloeden.

Heb ik last van ouderdomsverziendheid?

Bij verziendheid op latere leeftijd wordt vaak gesproken van ouderdomsverziendheid of presbyopie. Deze vorm wordt, behalve door minder accommodatievermogen, soms veroorzaakt door staar.

Ooglaserbehandeling tegen verziendheid

Via een ooglaserbehandeling kunnen we bij het Nationaal Oogcentrum presbyopie goed behandelen. Met deze leesbrilcorrectie is het dragen van een leesbril of een bril met multifocale glazen weer verleden tijd. Een leesbrilcorrectie is echter bij beperkte doelgroepen mogelijk. Zo wordt een correctie alleen uitgevoerd bij personen jonger dan 65 jaar, met een leesbrilsterkte vanaf +1.50.  Een andere voorwaarde is dat je voor veraf geen bril of contactlenzen draagt of een brilsterkte hebt tussen de +1.00 en +3.00.

Is de leesbrilcorrectie ook geschikt voor jou?

Het medische vooronderzoek is geheel vrijblijvend en geeft je direct inzicht in de behandeling die het meest geschikt is voor jouw oogaandoening en de conditie van je ogen. Wil je daar meer over weten of over de leesbrilcorrectie? Neem dan contact met ons op. Of boek direct een gratis vooronderzoek in onze oogkliniek in Naarden.

Gerelateerde artikelen

Onze ooglaserapparatuur

Onze geavanceerde oogapparatuur is extreem nauwkeurig en wordt ingezet in ooglaserklinieken over de hele wereld.
Lees meer
Patiëntwaarderingen
Aangesloten bij
Contactgegevens
Back To Top